circus lamp (2)

De juiste verlichting voor de Kinderkamer

Ben je nog op zoek naar nieuwe lampen voor de kinderkamer? Dan zijn er best een aantal punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Lampen zijn best duur en meestal is het de bedoeling dat ze meerdere jaren meegaan. Denk daarom eens na over de volgende vragen;

  1. Hoe groot is de ruimte die verlicht moet gaan worden?
  2. Wil je één grote lamp of nog één of twee kleinere lampen erbij?
  3. Heb je hoge plafonds?
  4. Staat er een bureau of kasten met kleding?

De antwoorden op bovenstaande vragen zullen jou al een heel eind op weg helpen. De grote van de ruimte (kinderkamer) die verlicht moet gaan worden bepaald namelijk al voor een groot deel de grote van de lamp en de hoeveelheid licht die deze moet gaan geven. In een kleine kinderkamer kan een kleine lamp voldoen, in een grote kinderkamer zal je voor een groter exemplaar moeten kiezen. Kies je voor één lamp, of komt er desnoods nog een wandlampje bij het bed of bureau lamp op het bureau erbij? Indien je namelijk meerdere lampen hebt dan kan de hoofdlamp ook wat kleiner zijn.

Heb je hoge plafonds? Kies dan altijd voor een hanglamp kinderkamer, hanglampen komen een eindje naar beneden en staan zo veel sfeervoller in de kinderkamer.

Staat er een bureau of kledingkast in de kamer? Dan is het vaak wel handig om van te voren te bedenken of dat de lamp die je wilt gaan kopen voor de kinderkamer ook genoeg licht geeft om iets in de kast te kunnen zien. Ook op het bureau is het handig als er voldoende licht komt wanneer je geen bureau lamp hebt.

Zijn er dus meerdere plekken in de kinderkamer die verlicht moeten gaan worden, dan ben je wellicht ook goed geholpen met plafonds spots. Deze kun je draaien in de richting waar de verlichting nodig is.

Verder is er natuurlijk reuze veel keus in kinderkamer lampen. Mooi gekleurde lampenkappen met printjes die overal goed staan. Maar ook figuurlampen en de leukste wandlampen. Wist je dat veel kinderlampen gewoon in Nederland gemaakt worden? Er zijn een aantal ateliers waar ze mooiste lampenkappen met de hand in elkaar zetten.

Veel succes met het kiezen van de juiste verlichting voor de kinderkamer.