Kinderfeestjes thuis vieren

Als je kindje iets ouder is, heeft die meer besef van zijn of haar eigen verjaardag. Er komen neefjes en nichtjes op bezoek waardoor verjaardag een groot feest wordt. Als ze op school zitten of bij een kinderdagverblijf komen, hebben ze vaak ook al vriendjes en vriendinnetjes. Een feestje waarbij je enkel met hen plezier mag maken, is natuurlijk hartstikke leuk en dit feestje thuis vieren, is helemaal niet zo lastig.

Spelletjes
Op een kinderfeestje kunnen de spelletjes niet ontbreken. Vooral spelletjes waarbij ze snoepjes of koekjes kunnen krijgen zijn erg populair. Deze spelletjes hoeven niet ingewikkeld te zijn. Aan een theedoek, een pollepel en een afwasteiltje kun je al genoeg hebben. Hierbij laat je het kind geblinddoekt op de knieën zoeken naar het teiltje. Met de pollepel kan die voelen waar het teiltje is. Stukjes koek of spekjes aan een lage waslijn hangen en de kinderen met de handen op de rug naar de koekjes laten happen is ook een klassieker die ze vaak erg leuk vinden. Wil je geen snoepjes of koekjes gebruiken, dan is spijkerpoepen of stand in de mand ook een optie om de kinderen te vermaken.

Eten
In veel gezinnen is het gebruikelijk dat de jarige Jet of Job mag kiezen wat die wil eten. De kinderen vinden dat erg leuk, want op die manier is het feestje echt ter ere van hen. Vaak kiezen ze voor pannenkoeken of patat, want dat is natuurlijk wel heel erg lekker. Echter, niet alle kinderen denken er zo over. In dit geval zijn minipizzaatjes, kleine hotdogs of saucijzenbroodjes ook een leuk idee.

De afsluiting
Als de kinderen iets mee mogen nemen naar huis, geeft dit altijd wat extra napret. Een zakje met snoepjes of met een leuk speeltje erin bijvoorbeeld. Dit kun je ze aan het einde meegeven, als de kinderen weggaan, maar je kunt het ze ook laten winnen bij een van de spelletjes die je die dag doet. Daarbij kun je nadenken of je de kinderen door hun ouders laat ophalen, of dat jij ze wegbrengt. Nog even met z’n allen in de auto zitten of met z’n allen een rondje lopen om iedereen bij huis af te zetten geeft vaak nog een klein stukje extra plezier.