Wieg

‘Mijn wieg stond in Amersfoort’. Met dit veelgehoorde gezegde drukt men doorgaans uit in welke plaats men geboren is of uit welke regio men komt. Met een wieg of wiegje wordt eigenlijk altijd een bedje voor een pasgeboren kind bedoeld. Typisch voor een wieg is dat zij veelal overhuifd is met een hemel (dak), meestal gemaakt van een fijne stof. Voor veel (jonge) ouders is de wieg een niet weg te denken babyartikel uit het grote assortiment aan babyvoorwerpen, babykleding en speelgoed die aangeschaft worden vóór en tijdens de babytijd van hun kind.

baby wieg

De Hangwieg

Veel baby’s worden in de regel gelijk na hun geboorte in een kinderbedje of wiegje gelegd. Heel wat ouders schaffen naast een kinderbedje ook een wiegje voor hun pasgeborene aan. Ik heb zelf voor een hangwiegje gekozen in de huiskamer naast een kinderbedje op de slaapkamer. Dit vanwege de vele voordelen van een hangwieg. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte hangwieg ben ik op zeer veel soorten en maten (hang)wiegjes en babyhangmatjes gestuit. Er zijn behalve de standaard gewone wiegjes tegenwoordig veel moderne uitvoeringen al dan niet voorzien van een schommelmechanisme. De hangwieg of hangmat is bezig aan een enorme opkomst. Een hangwieg is een wiegje dat met touwen of met ander bevestigingsmateriaal aan een standaard, plafond of deuropening bevestigd kan worden. Dit babyartikel wint de laatste tijd aan populariteit omdat de uitvoeringen legio zijn en veel hangwiegen tevens als reiswieg kunnen functioneren. Bovendien zorgt het schommelen van de wieg ervoor dat een baby rustig wordt. Het zachtjes op en neer bewegen van de wieg bootst de bewegingen na die uw baby in de baarmoeder heeft gevoeld. Dus een rustig, veilig en geborgen gevoel. Gerenommeerde merken als Amazonas, Mawok en Leander bieden een uitgebreid assortiment aan kwalitatief zeer goede hangwiegen aan met een variëteit aan modellen en kleuren. Wij zijn één van de weinige landen waar overwegend voor de standaardwiegen gekozen wordt, terwijl in veel andere landen er juist meer hangwiegen worden gebruikt! Het type Hammock hangmat is met name populair.

wieg

 Voordelen van een hangwieg  

Ik heb voor mijzelf onderzoek gedaan naar de voordelen van een hangwieg. De voor mij belangrijkste voordelen heb ik op een rijtje gezet:

– Slapen in een hangwieg heeft een positief effect op de ontwikkeling en coördinatie van uw pasgeboren baby;
– Huilbaby’s slapen doorgaans eerder in en beter door; – Uw baby ontspant zich en voelt zich veilig; – Een hangwieg beschermt en ondersteunt de rug van uw baby;
– Er komt minder druk op de buikwand waardoor klachten als reflux en winderigheid verminderen;
– Slapen in een hangwieg ondersteunt het hoofdje van uw baby waardoor een voorkeurshouding wordt voorkomen.

Hangwieg aanschaffen

Bij de keuze van de juiste hangwieg heb ik mij uiteraard laten leiden door een goede kwaliteit hangwieg, waarbij de veiligheid van mijn kind gewaarborgd is. Ik kijk dan ook altijd naar de benodigde keurmerken als ik babyproducten wens aan te schaffen. De meeste grote babymerken als Amazonas, Wamok en Leander hebben kwalitatief goede en veilige producten met een verscheidenheid aan modellen, kleuren en materialen. Sites waar ik regelmatig prima babyspullen heb gevonden, zijn onder andere www.tevreden-baby.nl en www.babydraagdoek.nl.

Ik wens u veel succes met de aanschaf van uw hangwieg/babyhangmat !